|
|
Verksamhet
|
|

Arbetsprogrammet består av sju arbetspaket (AP):

Biogas3 Workpackages

AP1. Ledning (leds av: AINIA - Spanien)
Det huvudsakliga målet för detta AP är att leda och övervaka projektverksamheten för att säkerställa att lämplig utveckling och framåtskridande sker genom vederbörlig organisationsstruktur och beslutsfattande mekanismer. AINIA, i form av projektkoordinator, kommer leda detta AP.

AP2. Affärssamarbetsmodeller (leds av: AINIA - Spanien)
Målet med detta AP är att utveckla hållbara affärssamarbetsmodeller som grundas på det småskaliga (<100 kW) rötningskonceptet. Hållbarhetstermen innefattar tre aspekter: ekonomi, miljö och energi. Denna verksamhet kommer att delas in i:

  1. Identifikation av de specifika målgrupperna från livsmedels- och jordbruksindustrin i respektive land.
  2. Diagnostisering av målgrupperna för att fastställa slutanvändarnas behov, så att de utvecklade verktygen skräddarsys till dem.
  3. Utformning av affärssamarbetsmodeller för hållbar, småskalig rötning med input från alla deltagare.
  4. Utveckling av ett mjukvaruverktyg, ”smallBIOGAS”, som ska fungera som hållbarhetsanalysinstrument när det gäller småskaliga biogasanläggningar i målländerna. Flera av verktygets tillämpningar för fallstyrning kommer att tjäna både till validering och som ett förstaresultat beträffande hållbarhetsanalysen, och kan användas till att informera intressenter samt som utbildningsmaterial.

AP3. Småskaliga rötningsmodeller (leds av: UNITO, Deiafa - Italien)
Målet med detta AP är att utforma småskaliga rötningsteknikmodeller. Modellen kommer att omfatta alla nödvändiga beståndsdelar för den småskaliga anläggningen (förbehandling av råmaterial, rötning, prissättning av biogas, rötrester som gödningsmedel...) med angivelse av tillgänglig teknik för respektive del. Hantering av energiefterfrågan kommer att tas med i modellen, för att anpassa energiproduktionen till behovet i tillverkningsprocessen, för att underlätta implementeringen av självförsörjningskonceptet. Modellens hållbarhet kommer att fastställas med hjälp av mjukvaruprogrammet ”smallBIOGAS”.

AP4. Utveckling av färdigheter, medvetenhet och nätverkande (leds av: RENAC - Tyskland)
Det här arbetspaketet omfattar all verksamhet i samband med seminariet för utbildning av utbildaren, arbetsgruppsmötena, utbildningarna online och via träffar, direktsända webbkonferenser och rundturer. Dessa åtgärder är inte enbart informativa (utveckling av färdigheter och medvetenhet hos målgruppen), utan också en möjlighet till samverkan mellan målgruppen och resten av nyckelaktörerna i värdekedjan.

AP5. Verksamhetsträffar (leds av: IrBEA - Irland)
Detta AP, som samordnas av IrBEA, kommer att bestå av en kampanj med verksamhetsträffar, som har som slutmål att anpassa förutsättningarna som stöd för nya investeringar.

AP6. Kommunikation (leds av: ACTIA - Frankrike)
Detta arbetspaket omfattar all kommunikation i samband med aktiviteterna: webbplats, sociala nätverk, tekniska publikationer, pressmeddelanden, flygblad och marknadsföringsmaterial, reklamfilm, etc.

AP7. IEE Allmän spridningsverksamhet (leds av: AINIA - Spanien)
Detta arbetspaket omfattar bidragande resurser till generell spridningsverksamhet för att öka synergier och synligheten för IEE-stödda åtgärder.





BIOGAS3 PROJECT - Hållbar småskalig biogas från livsmedels- och jordbruksavfall till energisjälvförsörjning inom IEE-programmet

Författarna har ensamma ansvaret för innehållet på denna [webbsida, publikation, etc.]. Det speglar inte nödvändigvis EU:s åsikter. Varken EACI eller Europakommissionen kan hållas ansvariga för någon form av användning av information som erhållits däruti.

 


@BIOGAS3project